zaterdag 16 april 2011

Bavianen terreur – Namibië 14 april 2011

Chacma Baviaan
Zwaar geblaf, rollende stenen in de rivierbedding en dan verschijnt een hondenkop uit de struiken. Voorzichtig rond kijkend waar wat te halen valt en dan bliksemsnel toeslaan. Dat deze vierpotige terroristen de Kaap onveilig maken was bekend. Maar zelfs het bijna verlaten Namib Naukluft Park wordt geteisterd door bavianen. Lunchen wordt zo een spannende aangelegenheid. Opspringen, met de armen zwaaien en vooral baviaans brullen werkt goed tegen dit gespuis.

Naukluft bergen, Namibië
Vanaf Sesriem naar Namib Naukluft is hemelsbreed slechts 50 kilometer. Maar door de Noord-Zuid oriëntatie wordt het toch nog 150 kilometer. Merendeels over goed bereidbare gravelwegen en steeds een wisselend uitzicht op de bergketen. De vogelstand is gevarieerd met o.a. Ruppel's trap op de vlakke plateaus en Grijze Tok en Paarse scharrelaar in het gebergte.

Rüppels trap, Naukluft, Namibië
Paarse scharrelaar, Naukluft, Namibië
Rotsvaraan, Naukluft, Namibië
Met de drukte van Sossusvlei nog vers in het geheugen biedt dit gebied een weldadige rust. Slechts een groepje Duitsers heeft ook besloten dit gebied te verkennen maar tijdens een rivierwandeling komen we ze niet tegen. 

Koedoe Kamp, Naukluft NWR, NamibiëGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...