zaterdag 16 april 2011

Groot wild en een donderse hemel – Namibië 5 april 2011

Honderden springbokken trekken in een rechte lijn richting het Springbokplateau van het Hardap Game Reserve. Hartmann's zebra's, een statige kudu bok en een enkele struisvogel stofferen het bomige savannelandschap.
Even na zes uur hebben we de camper gereed voor een volgend safari avontuur. De wegen zijn absoluut niet te berijden voor een gewone auto maar met onze 4WD krabben we tegen elke stenige helling omhoog of duiken in droog gevallen greppels. Lastig is wel dat een Nissan Explorer redelijk hoog is zodat geregeld het kantel gevoel toeslaat. Ondanks de vele regen van de afgelopen periode zakt het water in deze zandige bodem snel weg. Wat overblijft is een groene boomsavanne en een enkele poeltje met kikkervisjes en libellen.
Hardap, Namibië in de regentijd
Reeds om half elf verschijnen de eerste donderkoppen aan een tot dan heldere ochtend hemel. Paddenstoelen en bloemkolen groeien in noodtempo uit tot een zwart zwerk dat ver boven de horion uittorent. Terug rijdend op 4WD snelheid (10 km / uur) weten we het donderse weer redelijk voor te blijven. De weergoden gunnen ons zelfs nog een middagpauze bij de Komatsas rivier, een korte stop bij het stuwmeer en als dessert pelikanen bij de meervalvisser. Vanaf de stuwdam zijn de pelikanen in de Fish rivier goed te zien maar ze blijven uiteraard ver in de diepte. Wat lager staat het kantoor van het Visserijbeheer met een terras wat gemaakt lijkt voor pelikanenfoto's. De beheerders hebben plaats gemaakt voor een kinderrijke familie. In ruil voor een foto van de pater familias (en een meerval in elke hand) mogen we zoveel pelikanen fotograferen als we maar willen.
Terug op de camping krijgen we een langdurig staartje van het noodweer. Een halve zandstorm, gedonder achter de coulissen en een avond lang gemiezer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...