zaterdag 16 april 2011

Zwarte schorpioen – Namibië 10 april 2011

Zwarte schorpioen, Duwisib, Namibië
Slechts één aards lampje verlicht de Afrikaanse nacht. Boven de doringboom niets dan een schitterende sterrenhemel. Krekelgeluiden en af en toe een enkele kreet verrijkt de nacht. In de verte klinkt hyena gehuil. En dan verschijnt plotseling een zwart monster. Scharen dreigend naar voren, de staartstekel klaar om elke aanval af te weren. Een zwarte schorpioen! Tijd voor een fotografische kennismaking is er nauwelijks. De zwarte schone heeft haast om haar duistere pad te vervolgen en trekt als een komeet door ons gezichtsveld.


Struisvogel, Maltahöhe, Namibië
Na een lange tocht hebben we Duwisib (zuidwest van Maltahöhe) bereikt. Meer dan 200 kilometer gravel weg en dat terwijl onze Explorer niet harder zou mogen dan 60 op dit soort wegen. Soms kan het iets sneller maar door de vele regen van de laatste tijd zijn er de nodige uitspoelingen. Vlak voor Duwisib krijgen we zelfs nog een zandbak van ruim honderd meter waar de 4WD in stand 4 gezet moet worden om de overkant te bereiken. Vaak denken we aan onze Belgische buren op de Fish River Camping die met een Kea 2WD camper én slechte banden Namibië proberen te doorkruisen. Zij hadden hier zeker hun Waterloo gevonden.

Duwisib, Namibië
Duwisib camping heeft niets wat een verwende toerist zoekt. Geen stroom, geen warm water, geen enkel gezelschap. De receptie zit ruim een kilometer verder in het meest bizarre gebouw van dit land. Een Duits kasteel gebouwd door een krijgshaftig man die er slechts enkele jaren van heeft mogen genieten. Daarna sneuvelde hij na slechts 14 dagen actieve dienst aan het front bij de Somme. Zijn nalatenschap is nu een monument, de erbij gelegen camping is duidelijk in staat van verval. Maar voor de rust zoekende natuurmens is het een ideale plek.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...