zondag 1 mei 2011

“Camp Ombonde – Enter @ own risk” – Namibië 29 april 2011

Okahandja, Camp Ombonde
Onze natuurreis Namibië sluiten we af  in Camp Ombonde (Okahandja). Kameeldoringbomen omzomen de kronkelige zandweg en dan staan we voor de ingang. Enter @ own risk, dat belooft wat. Naast deze tekst staat ook nog “welcome at open sky”. Logisch voor een camping maar dit slaat op de douches en toiletten die geen dak hebben meegekregen. Verstopt achter rieten matten kun je enige privacy genieten en toch de geluiden van de omringende bush meekrijgen. Verder is het vooral een buitengewoon  comfortabele camping naast de luxe Okahandja lodge met een uitstekend restaurant. 
Monteiro tok, jong, Okahandja

Gekko, Okahandja
De geheel geëxplodeerde binnenband hebben we kunnen vervangen en de 4 WD Bobo camper is van buiten ontdaan van menig kilo zand, leem en klei. Terugblikkend hebben we een ander Namibië gezien dan verwacht. Door de extreme hoeveelheid regen van de afgelopen maanden was het land groener dan ooit. Beelden die je meekrijgt uit Nederland zijn vooral de droge duinen van Sossusvlei, de diepe Fish River  Canyon en de oneindige zoutvlakte van Etosha.  Het gevarieerde landschap, de rijke flora en fauna, zelfs van de gortdroge zandduinen in de Namib woestijn, en de buitengewoon vriendelijke bevolking maken het tot een perfecte bestemming voor een natuurreis. Minder gevarieerd dan de Kaap of het vroegere Transvaal maar verder zeker zo aantrekkelijk als reisdoel.
Okahandja,einde van de reis

2 opmerkingen:

  1. Ha Kees, heb met veel plezier de verslagen van je Namibië-reis gelezen: goed geschreven, informatief, prettig leesbaar, leuke foto's. Zelf hebben we Namibië ook op onze lijstje staan, dus als het zover is, neem ik wel eens contact met je op voor wat praktische tips. Verder blijf ik je natuurblog natuurlijk met belangstelling volgen.
    Groeten, Reinier

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het plan is om deze complete reis geheel georganiseerd aan te bieden als eerste optie van Hamba Kahle Individuele Natuurreizen. Een nieuw initiatief waarmee maatwerk voor elke reizende natuurliefhebber aangeboden wordt.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...