zondag 1 mei 2011

De bush spreekt – Namibië 20 april 2011

Etosha, Namibië
Donkere wolken pakken zich opnieuw samen. Elke dag lijkt het er op dat de regentijd nu echt afgelopen is maar dan komt er toch nog een ronde. De dag was begonnen met ruim een uur gestaag regen maar na zonsondergang komt de zondvloed echt over ons. Tent kampeerders  in Okukuejo (Etosha) zien het water letterlijk boven de haringen uitstijgen. En dan gebeurt het: de bush spreekt! Het is genoeg geweest. Leeuwen brullen, hyena's lachen en jakhalzen huilen. De regengoden zijn met stomheid geslagen en de watervloed verandert in licht gemiezer.
Okaukuejo, Etosha, voor de zondvloed

Okaukuejo, na de zondvloed

Vanuit Khorixas zijn we vandaag via Outjo naar het grote Etosha natuurpark gereden. Het gebergte gaat over in een zacht golvende savanne begroeid met vooral Mopane en lage Acacia struikjes. Direct na de Anderson toegangspoort verwachten we “Kruger” beelden: honderden grazende impala's en ander groot wild. Maar het blijft op een enkele zebra na rustig. Pas nadat we in het eerste kamp, Okaukuejo, ons entreegeld van N$1020 voor 6 dagen hadden betaald mocht de safari beginnen.
Gemsbok, Etosha

Witte neushoorn, Etosha

Van grondeekhoorns tot giraffes en zelfs een forse witte neushoorn kregen we voorgeschoteld op onze eerste game drive. De paden zijn redelijk maar ook hier bleek 4WD geen overbodige luxe. Het is in Etosha strikt verboden de auto te verlaten buiten de drie kampen en een enkele primitieve picknickplaats. Maar de voorwielen moesten wel op LOCK gezet worden. Terwijl de jakhalzen gretig toekeken werd dit klusje snel geklaard en konden we weer te water.
Giraffe, Etosha

Omdat het westen van Etosha niet toegankelijk is en Okaukuejo het dichtst bij Windhoek ligt is hier het hoofdkamp ontstaan. Tientallen bungalows, minstens 50 campingplaatsen en de nodige voorzieningen moeten het de bezoeker zo makkelijk mogelijk maken. Maar de bush blijft overal dichtbij. Grondeekhoorns zwerven overdag door het park en 's nachts zijn het vooral jakhalzen die het voorzien hebben op vuilnisbakken. En het kleine hek is niet voldoende om het bush orkest buiten te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...