zondag 1 mei 2011

Vette boterhammen en een droge poel – Namibië 28 april 2011

Waterberg

Als de deur van de nacht naar de dag opengaat rolt een klamme mist over onze safari truck. Zestien kilometer hotsen en botsen vanaf half zes en dan ook nog dit weer! Waarom zo vroeg uit onze camper gekropen? Het doel is een ochtendsafari door het afgesloten deel van het Waterberg Plateau Natuurreservaat.
Waterberg
Hoog op de berg heeft men getracht de oorspronkelijke wildstand weer te herstellen. Kaapse buffels, Witte en Zwarte Neushoorns maar ook Sabelantilopen zijn inmiddels weer present. Helaas (of gelukkig?) zijn ze niet gewend aan auto's. Nadat de mist opgetrokken is zien we honderden sporen maar verder in bijna drie uur niet meer dan een half verborgen Sabelantiloop en twee Steenbokjes.

Steenbok, Waterberg
Een ochtendsafari is vrijwel alijd inclusief ontbijt. Ditmaal geserveerd bij een droge en vooral verlaten poel. In vet gebakken boterhammen, een portie biltong (gedroogd vlees), een muesli reep en twee stuks fruit. Een sapje en thee of koffie zoveel je wilt maken het ochtend maal compleet. Verhalen over safari's waar wel veel te zien was komen los. Twee Engelse gasten zijn de dag na onze night drive in Namutoni (Etosha) meegegaan met dezelfde gids. Sammie kon helaas onze leeuwen niet meer laten zien maar wist wel een Luipaard te betrappen tijdens een aanval op een Zebra.

Terug in het kamp verandert het weer opnieuw. Donder en regen afgewisseld met zonnige perioden. Voldoende tijd om achterstanden met verwerken van foto's in te lopen en betere foto's te maken van de Rüppels papegaaien die in het kamp rondvliegen. Een korte wandeling naar het Duitse oorlogskerkhof (Herero oorlog, 1904) geeft een wat minder vrolijk beeld van onze aanwezigheid in dit gebied. Met weer een prachtige show van ontwakende Kleine Spookaapjes wordt onze laatste dag in het Waterberg gebied afgesloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...