dinsdag 21 juni 2011

Natuurparadijs De Biezen

Oeverzwaluw, De Biezen
Terwijl donkere regenwolken zich samenpakken boven het Brabants landschap komen de laatste gasten van Natuurparadijs De Biezen terug met hun boodschappen. Voedzaam en bestemd voor twee, misschien wel drie, hongerige kinderen. Nog even en dan vertrekken ook zij voor een lange missie maar altijd met in hun hart de wens om terug te keren naar De Biezen.

Wij zijn te gast op Eco-Tourist Farm De Biezen. Wim en Rina Renders hebben ruim twintig jaar geleden besloten het roer radicaal om te gooien. Van varkens naar Brabantse oernatuur aan de rand van de Peel. Precies tussen Aarle-Rixtel en de Grotelse Heide laten ze zien wat je met particulier natuurbeheer kunt bereiken. Niet alleen voor plant en dier maar ook voor kampeerders die op zoek zijn naar rust en ruimte.
Ecocamping De Biezen, oeverzwaluwwal
Gebruik makend van vruchtbare beekklei, gemengd met Brabants zand, geven ze flora en fauna alle ruimte. Van een kleurrijke bloementuin om de boerderij en een uniek arboretum tot de verstilde natuur van plas en beek waar libellen en helmkruidvlinders zich thuis voelen. Dominant aanwezig is een overzwaluwenwand. Zestig luchtacrobaten kunnen hier in alle rust twee broedsels groot brengen.

Kamperen bij Wim en Rina betekent keuzes maken. Rust en ruimte zijn gegarandeerd dus bal en tv kunnen beter thuis blijven. Disco en kantine zijn vervangen door Brabantse gemoedelijkheid.
Helmkruidvlinder, rups, De Biezen
Koffie en thee staan altijd klaar en vertrek of aankomst kosten gegarandeerd veel tijd doordat ze alle tijd nemen om kennis te maken met hun gasten. Het natuuraanbod op de camping is zo overweldigend dat voor een weekend fiets of wandelroutes in de omgeving in de kast blijven liggen. Een met klompjes aangegeven natuurroute brengt de gast naar bijna elk verborgen plekje op het uitgebreide landgoed. Rondleidingen zijn mogelijk en dit jaar is het eerste thema weekend aangeboden. Kamperen, genieten en ... nachtvlinders. Wat voor velen niets meer dan grijze motten zijn werd voor ruim twintig gasten tot een ongekende wereld van vliegende en vaak kleurrijke nachtjuwelen.

De zon gaat onder en paarden staan roerloos te filosoferen. We zien de oeverzwaluwen geleidelijk verdwijnen in het donker. Hoe zal het hun vergaan na dit gastvrije verblijf op de Biezen?

Ecocamping De Biezen, zonsondergang

2 opmerkingen:

  1. prachtige blog,metprachtige foto´s

    BeantwoordenVerwijderen
  2. prachtig geschreven Kees. Voel me erg trots nu :)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...