dinsdag 9 augustus 2011

Wallis, Val d'Hérens - deel 8 (slot), zomerkamp KNNV

Arolla, KNNV kamp 2011
Leden van de Vereniging voor Veldbiologie (KNNV) zwerven jaarlijks uit over geheel Europa. Reizen en kampen, georganiseerd door de vereniging, bieden unieke kansen om nieuwe gebieden te leren kennen, bijzondere planten en dieren te ontmoeten en vooral ook om gezamenlijk van de natuur te genieten.

Vast agenda onderdeel van de Algemene Kampcommissie (AKC) zijn twee bergkampen. Alpen en Pyreneeën zijn daarbij altijd grote publiekstrekkers. Vanuit Camping Arolla hebben ruim veertig leden de laatste week van juli en de eerste week van augustus besteed aan een verkenning van het Val d'Hèrens, het Lac de Dix en Vercorin (resp. ten westen en ten oosten van het Val d'Hèrens). Vogels kijken, vlinders bestuderen en planten determineren tijdens dagelijkse excursies. Of gewoon genieten van wandelen in de bergen tijdens een korte huttentocht. Vaste traditie is om elke avond rond de klok van acht bij elkaar te komen in of bij een grote gemeenschappelijke tent. Onder het genot van warme chocolademelk luisteren naar elkaars belevenissen en vooruit kijken naar wat komen gaat.
Wachten op de Rotskruiper

Het leuke van kamperen met de AKC is de grote vrijheid. Iedereen reist zelf naar de bestemming en ter plekke wordt zelf voor de slaapplaats en de maaltijden gezorgd. Kinderen zijn altijd welkom. Meelopend op excursies of meedoen met een speciaal voor hen georganiseerde pannekoekenmiddag. En de afsluitende, bonte, avond is voor oud en jong een afsluiting van alweer een geweldig kamp.

Ook eens mee met de AKC? Kijk eens op de site en zoek naar een interessante bestemming. Kennis van flora of fauna is niet nodig, lidmaatschap van de KNNV en interesse in de natuur uiteraard wel.

Excursie Arolla

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...