zaterdag 18 februari 2012

Mode naar de knoppen

Ruwe berk
Februari, de temperatuur kruipt geleidelijk weer wat omhoog. Roodborstjes en koolmezen zingen uitnodigend, het wordt tijd om weer naar buiten te gaan. Een bijzondere modeshow staat op de agenda. Geen eenzame catwalk met een paar mannequins maar ruimte voor iedereen. U moet alleen even letterlijk naar de knoppen gaan....

We beginnen de show met echte wintermode. Het modehuis Fraxinus (es), gevolgd door enkele andere merken,  kiest voor een stoere uitstraling met een strakke snit. Nauw sluitend als een kuras en tegen storm en tegenwind bestand. De kleuren zijn voorzichtig paars maar meestal  aards, zwart als de nacht, houtig bruin  of wat frisser groen. Voorop staat herkenbaarheid en daarmee is de drager altijd verzekerd van een duidelijke identiteit.

Es

     
Gagel
Zwarte Els


Zomereik

Esdoorn
Geheel anders is het ontwerp van Tilia (linde). Niet geschikt voor grote maten en geïnspireerd op een bontjas. Wat krullerig,misschien wat speels uitnodigend maar verder alles verhullend.

Linde
Verrassend blijven ook dit jaar de ontwerpers van Aesculus (kastanje). Vasthoudend aan een eigen trend kiezen ze ook nu weer voor een stevig ontwerp wat opvalt door zijn glans. Als afwerking hebben ze gekozen voor natuurlijke materialen in bruin met een plakkerig accent. Misschien wat afstotend bij een prettig samenzijn maar uiterst effectief om de winter buiten te houden.

Paardenkastanje


Onze laatste twee inzendingen zijn van Sambucus (vlier) en Lonicera (kamperfoelie). Het jaar rond te dragen en uiterst pikant. Terwijl Sambucus kiest voor een paar strategisch geplaatste schubjes heeft Lonicera letterlijk niets om het lijf. Wees je zelf, broeder, daar ging het om bij Ramses Shaffy maar ook in deze stijl. Laat zien wat je hebt, geniet van het buitenzijn, laat de kou je niet deren.


Vlier
Kamperfoelie

Mode naar de knoppen is gefotografeerd in het groene Haren maar wordt op elke gewenste plaats opgevoerd.

7 opmerkingen:

 1. Van onze moderecensent:
  De nieuwe mode is met groot enthousiasme ontvangen. Hoewel weinig vernieuwend, is na een aanvankelijk vroege doch daarna uitgestelde start de ontwikkeling toch tot ontplooiing gekomen.In het hele land zijn enthousiaste geluiden waar te nemen en we verwachten dat deze trend een groot succes zal worden.
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig kees en met jouw beschrijving er bij zal ik er dit voorjaar
  toch weer anders tegenaan kijken.
  Compliment ook voor de mooie foto's in deze Knoppenblog.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie dames op de catwalk Kees! Ik zat in de zaal en keek er naar. Volgens mij had mannequin Linde een heel andere dress, iets meer glimmend, bruinrood gekleurd met duidelijke rondere vormen en niet dat poezelige.
  Groet, Ubel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Kees,

  Mooie blogtitel en geweldige insteek! Met plezier gelezen.

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Kees,

  werkelijk een geweldig blog en niet alleen je foto's maar ook je bijgeschreven teksten. Wat een ontzettend leuk item om zo te doen. Klasse!

  groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De ontluikende natuur, prachtig in beeld gebracht.
  De winter was kort (2 weken) en ik heb er van genoten, maar nu de eerste lente kriebels in de natuur verschijnen, mag het van mij ook wel echt voorjaar worden, ik heb de zanglijster en heggemus al gehoord dus de vogels denken ook aan lente.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ben het eens met Ubel; foto knop linde moet een vergissing zijn!
  maar wel een mooie foto!
  g r o e t
  f o n s

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...