Doorgaan naar hoofdcontent

Mode naar de knoppen

Ruwe berk
Februari, de temperatuur kruipt geleidelijk weer wat omhoog. Roodborstjes en koolmezen zingen uitnodigend, het wordt tijd om weer naar buiten te gaan. Een bijzondere modeshow staat op de agenda. Geen eenzame catwalk met een paar mannequins maar ruimte voor iedereen. U moet alleen even letterlijk naar de knoppen gaan....

We beginnen de show met echte wintermode. Het modehuis Fraxinus (es), gevolgd door enkele andere merken,  kiest voor een stoere uitstraling met een strakke snit. Nauw sluitend als een kuras en tegen storm en tegenwind bestand. De kleuren zijn voorzichtig paars maar meestal  aards, zwart als de nacht, houtig bruin  of wat frisser groen. Voorop staat herkenbaarheid en daarmee is de drager altijd verzekerd van een duidelijke identiteit.

Es

     
Gagel
Zwarte Els


Zomereik

Esdoorn
Geheel anders is het ontwerp van Tilia (linde). Niet geschikt voor grote maten en geïnspireerd op een bontjas. Wat krullerig,misschien wat speels uitnodigend maar verder alles verhullend.

Linde
Verrassend blijven ook dit jaar de ontwerpers van Aesculus (kastanje). Vasthoudend aan een eigen trend kiezen ze ook nu weer voor een stevig ontwerp wat opvalt door zijn glans. Als afwerking hebben ze gekozen voor natuurlijke materialen in bruin met een plakkerig accent. Misschien wat afstotend bij een prettig samenzijn maar uiterst effectief om de winter buiten te houden.

Paardenkastanje


Onze laatste twee inzendingen zijn van Sambucus (vlier) en Lonicera (kamperfoelie). Het jaar rond te dragen en uiterst pikant. Terwijl Sambucus kiest voor een paar strategisch geplaatste schubjes heeft Lonicera letterlijk niets om het lijf. Wees je zelf, broeder, daar ging het om bij Ramses Shaffy maar ook in deze stijl. Laat zien wat je hebt, geniet van het buitenzijn, laat de kou je niet deren.


Vlier
Kamperfoelie

Mode naar de knoppen is gefotografeerd in het groene Haren maar wordt op elke gewenste plaats opgevoerd.

Reacties

  1. Van onze moderecensent:
    De nieuwe mode is met groot enthousiasme ontvangen. Hoewel weinig vernieuwend, is na een aanvankelijk vroege doch daarna uitgestelde start de ontwikkeling toch tot ontplooiing gekomen.In het hele land zijn enthousiaste geluiden waar te nemen en we verwachten dat deze trend een groot succes zal worden.
    Groeten, Gonnie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig kees en met jouw beschrijving er bij zal ik er dit voorjaar
    toch weer anders tegenaan kijken.
    Compliment ook voor de mooie foto's in deze Knoppenblog.
    Natuurkieker Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie dames op de catwalk Kees! Ik zat in de zaal en keek er naar. Volgens mij had mannequin Linde een heel andere dress, iets meer glimmend, bruinrood gekleurd met duidelijke rondere vormen en niet dat poezelige.
    Groet, Ubel

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Kees,

    Mooie blogtitel en geweldige insteek! Met plezier gelezen.

    Groeten,
    Robert

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Kees,

    werkelijk een geweldig blog en niet alleen je foto's maar ook je bijgeschreven teksten. Wat een ontzettend leuk item om zo te doen. Klasse!

    groetjes, Helma

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De ontluikende natuur, prachtig in beeld gebracht.
    De winter was kort (2 weken) en ik heb er van genoten, maar nu de eerste lente kriebels in de natuur verschijnen, mag het van mij ook wel echt voorjaar worden, ik heb de zanglijster en heggemus al gehoord dus de vogels denken ook aan lente.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ben het eens met Ubel; foto knop linde moet een vergissing zijn!
    maar wel een mooie foto!
    g r o e t
    f o n s

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Oranje boomalg

Oranje boomalg, Trentepohlia aurea Een jaar natuurpresentaties in 150 woorden - dag 120 Een boom als leefgemeenschap. Alles is er te vinden, van producent tot consument. Haarwortels, knoppen en bladeren,  elk stukje boom wordt begraasd. Maar kijk eens naar een vierkante centimeter schors. Dan blijkt dat er veel meer plantaardige producenten zijn dan alleen de eik of een vleugelnoot. Eén van de meest bizarre plantjes die op schors groeit is de oranje boomalg. Stampvol worteltjeskleurstof (caroteen) lijkt deze groenalg zijn familie vergeten. Maar haal het oranje er uit en er blijft een draadvormig groen wiertje over. Op o.a. eik vindt het een ideaal biotoop om te groeien. Vergroeid met buitenste schors doet het zijn eerste best om zijn eigen kostje bij elkaar te scharrelen door fotosynthese. Luchtvervuiling had hem bijna de das omgedaan maar net op tijd werd het iets beter in ons overvolle landje. Ook een nauw verwante soort, de Portugese rode alg, breidt zich sterk uit. Niet alle

Alpenvlinders

Tschiertschen, Joch alp Bijna twee uur in de middag, de zon staat hoog aan de hemel. Even op de rug, de ogen dicht, de neus vol bloemengeuren, luisterend naar het klingelen van koeienbellen lager op de helling. Het leven is goed op de alpenweiden boven Tschiertschen. Inner Urden, Mattjischhorn, Jochalp, Ochsenalp, nu zijn het alleen nog maar vakantie herinneringen. Koninginnepage Als de ogen weer open gaan is de lucht vol gefladder. Alles beweegt, kleuren flitsen langs het zwerk. Verdwazing lijkt toe te slaan maar na even knipperen met de ogen kom je weer terug op de berg. Het zijn tientallen, nee honderden vlinders die bezig zijn met hun dagelijkse werkzaamheden. Fladderend van bloem naar bloem voor een slok nectar. Of alleen maar denken aan de verdediging van hun territorium en tegelijkertijd de dames overtuigen van hun uitzonderlijke capaciteiten. Zoals die mooie Koninginnepage die steeds maar weer op het pad ging zitten. Gele Luzernevlinder Zuidelijke luzern

Bloedzuigers, onbekend en bijzonder

Gewone bloedzuiger (Haemopis sanguisuga) met Groene Kikker (Orvelte) Bloedzuigers, alleen het woord al jaagt velen de stuipen op het lijf. Beelden van grote glibberige monsters die met honderden komen opzetten om het laatste druppeltje levensbloed op te zuigen. Voldoende reden om eens naast een boerensloot te gaan zitten en op zoek te gaan naar deze spannende creaturen. Een paar halen met een net zijn vaak al voldoende om enkele te verschalken. Gezoomde clepsine (Hemiclepsis marginata), Kardinge Wat dan vooral opvalt is dat ze wel glibberig zijn maar helemaal niet groot. Enkele centimeters, daar houdt het meestal wel mee op. Dan maar eens proberen of ze nu echt geïnteresseerd zijn in mijn bloed. Even een vinger er voor houden en ze grijpen zich met hun zuigschijf aan mond en achterlijf al snel vast. Maar in plaats van schrapen om door het vel te komen gaan ze alleen maar aan de wandel, terug naar het water.veel van onze Nederlandse bloedzuigers zijn vooral op zoek naar slak