Doorgaan naar hoofdcontent

Namibië, het geheim van Afrika onthuld

Namibië
April 2011. Vier weken Namibië samengevat in 23 korte blogs. Elf maanden later zijn deze blogs uitgebreid met tientallen nieuwe foto's. Vanaf de eerste blog over Monteiro (Windhoek, Nachtvlinders in de salade) tot aan de laatste blog vanuit Okahandja (Camp Ombonde) met beelden van landschap, flora en fauna. Op bijzondere en weinig bezochte locaties zoals Duwisib (Olifant in muisformaat) maar natuurlijk ook op bekende toeristische hotspots zoals Fish River Kloof (Verscheurde aarde), de Namib woestijn bij Sesriem (Zand) en zes blogs over Etosha Nationaal Park (o.a. Nightdrive). Waar mogelijk steeds de lens richtend op bijzondere en weinig geportretteerde beestjes (Bushbabies in de Waterberg en Verborgen leven in de Namib bij Swakopmund).

Burchell Zebra, Etosha

Voor wat meer actie dan alleen statische beelden zijn er video fragmenten van een hongerige Namaqua kameleon en nieuwsgierige Zebramangoesten.
Namaqua kameleon, Sesriem
Namibië, het best bewaarde geheim van Afrika zoals het land zich graag presenteert. Verrassend bijzonder en uitstekend te doen met een camper.



Reacties

  1. Toppie Kees!!
    Krijg steeds meer zin in Zuid-Afrika!
    Eerst maar Texel en Turkije en onze nachtvlinders.
    Groet, Ubel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Moet een fantastische reis geweest zijn.
    De laatste foto, wat een bijzonder beest, geweldig!!

    Gr Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Kees,

    wat een bijzondere er is, en wat een groot beest in die laatste foto!!! Ik zou me lam schrikken hihi... Wel heel mooi trouwens.

    Groetjes, Helma

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtig land lijkt me Namibië als ik je foto's en beschrijvingen
    zo zie en wat een bijzondere dingen zijn er te zien.
    Mooi dat dit zo via jouw blog is mee te beleven!
    Natuurkieker Coby

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Weet wel dat je verslaafd raakt aan Afrika, de geur, de lucht, de wind, de natuur, het landschap, de mensen, in één woord: fantastisch!

      Verwijderen
  5. Hallo Kees,

    Dat moet een fantastische reis geweest zijn. Mooie beelden, ook het filmpje van de Kameleon is gaaf om te zien.

    Groeten,

    Remco

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit zijn dus de dieren die ik hier vergeefs zal zoeken in de Krimpenerwaard. Wat een gaaf gezicht en wat een natuur. Die Kameleon is ronduit niet van deze wereld. Supermooi Kees...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. I found in turn on Antonio's blog!
      Great to see Namibia again through your eyes!
      We lived in SA for 16 years, and Namibia is a fantastic and unique place to discover!
      You revive wonderful memories and I'll have a look et your other publications!
      Have a great WE!

      Verwijderen
  7. Billiant clips of the Zebra and the Chameleon, wow.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Great photos you have on your blog, fun to watch!

    Ottar

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hello Kees,

    I really like your pictures, especially the cameleon! It seems to be a very colorful country, rich in fauna and flora, lucky you!
    Greetings, Louise

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Greetings Kees! A very gracious thank you for the nice comments you left on my recent blog post. I am very appreciative.

    Outstanding photographs! I must take a look at the blog posts about your adventures in Namibia. I traveled to this glorious country a few years ago and had the trip of a lifetime. A most wondrous place to visit! When in Namibia, we visited many of the same destinations you mentioned above. I'm looking forward to taking a look at Namibia through your eyes. Beautiful!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat ziet er werkelijk fantastisch uit! Kees, dat moet een geweldige reis geweest zijn.
    Groeten, Marion

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Namibie staat hoog op mijn reislijstje. Ik ben al verschillende keren in Afrika geweest en ik wil er nog heel graag (een aantal keren) naar terug. Heerlijk als je daar in eigen tempo doorheen kunt trekken. Je hebt heel veel gezien, leuk die bushbaby's.
    Mooie foto van de zebra's.
    groeten, Gonnie

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Oranje boomalg

Oranje boomalg, Trentepohlia aurea Een jaar natuurpresentaties in 150 woorden - dag 120 Een boom als leefgemeenschap. Alles is er te vinden, van producent tot consument. Haarwortels, knoppen en bladeren,  elk stukje boom wordt begraasd. Maar kijk eens naar een vierkante centimeter schors. Dan blijkt dat er veel meer plantaardige producenten zijn dan alleen de eik of een vleugelnoot. Eén van de meest bizarre plantjes die op schors groeit is de oranje boomalg. Stampvol worteltjeskleurstof (caroteen) lijkt deze groenalg zijn familie vergeten. Maar haal het oranje er uit en er blijft een draadvormig groen wiertje over. Op o.a. eik vindt het een ideaal biotoop om te groeien. Vergroeid met buitenste schors doet het zijn eerste best om zijn eigen kostje bij elkaar te scharrelen door fotosynthese. Luchtvervuiling had hem bijna de das omgedaan maar net op tijd werd het iets beter in ons overvolle landje. Ook een nauw verwante soort, de Portugese rode alg, breidt zich sterk uit. Niet alle

Alpenvlinders

Tschiertschen, Joch alp Bijna twee uur in de middag, de zon staat hoog aan de hemel. Even op de rug, de ogen dicht, de neus vol bloemengeuren, luisterend naar het klingelen van koeienbellen lager op de helling. Het leven is goed op de alpenweiden boven Tschiertschen. Inner Urden, Mattjischhorn, Jochalp, Ochsenalp, nu zijn het alleen nog maar vakantie herinneringen. Koninginnepage Als de ogen weer open gaan is de lucht vol gefladder. Alles beweegt, kleuren flitsen langs het zwerk. Verdwazing lijkt toe te slaan maar na even knipperen met de ogen kom je weer terug op de berg. Het zijn tientallen, nee honderden vlinders die bezig zijn met hun dagelijkse werkzaamheden. Fladderend van bloem naar bloem voor een slok nectar. Of alleen maar denken aan de verdediging van hun territorium en tegelijkertijd de dames overtuigen van hun uitzonderlijke capaciteiten. Zoals die mooie Koninginnepage die steeds maar weer op het pad ging zitten. Gele Luzernevlinder Zuidelijke luzern

Bloedzuigers, onbekend en bijzonder

Gewone bloedzuiger (Haemopis sanguisuga) met Groene Kikker (Orvelte) Bloedzuigers, alleen het woord al jaagt velen de stuipen op het lijf. Beelden van grote glibberige monsters die met honderden komen opzetten om het laatste druppeltje levensbloed op te zuigen. Voldoende reden om eens naast een boerensloot te gaan zitten en op zoek te gaan naar deze spannende creaturen. Een paar halen met een net zijn vaak al voldoende om enkele te verschalken. Gezoomde clepsine (Hemiclepsis marginata), Kardinge Wat dan vooral opvalt is dat ze wel glibberig zijn maar helemaal niet groot. Enkele centimeters, daar houdt het meestal wel mee op. Dan maar eens proberen of ze nu echt geïnteresseerd zijn in mijn bloed. Even een vinger er voor houden en ze grijpen zich met hun zuigschijf aan mond en achterlijf al snel vast. Maar in plaats van schrapen om door het vel te komen gaan ze alleen maar aan de wandel, terug naar het water.veel van onze Nederlandse bloedzuigers zijn vooral op zoek naar slak