vrijdag 17 augustus 2012

Brave, een dappere Gierzwaluw

Brave, de jonge Gierzwaluw
Duizenden kilometers hebben zijn ouders gevlogen om uiteindelijk in het Brabantse land een paar kleine eitjes te leggen. Verscholen onder een dakpan lag het nest, donker en eigenlijk een beetje te klein. Broeden en elkaar aflossen ging allemaal goed maar om een nest doldrieste jongelingen in toom te houden valt niet mee. Op een kwade dag ging het mis; één van de meest ondernemende en dappere kuikens viel uit het nest!

Brave in goede handen

Piepend riep het kleine jong om aandacht. Zijn ouders wisten er niet goed raad mee en hoopten op een goede afloop toen een tweebenige reus zich liefdevol over hun kind ontfermden. Wat ze niet wisten was dat deze reus geen kaas had gegeten van een kinderdieet voor Gierzwaluwen. Als zijn koters op pindakaas groot werden zou dat ook voor dit bruine mormeltje wel opgaan. Maar dat pakte anders uit, hoewel het een vechtersbaasje was lukte het zelfs hem niet om van deze pasta veren te maken.

Eerste vliegpogingen van Brave

Neergestort....het was toch niet zo eenvoudig

Ten einde raad werd hulp ingeroepen van de Zwaluw Opvang. Met tromgeroffel werd een Combat Lifesaver uit ons vaderlandse leger binnen gehaald om "Brave" te redden. Als een gevallen soldaat werd de jonge Gierzwaluw opgenomen in het Gemertse veldhospitaal. CLS Jeannet waakte dag en nacht over hem, zijn wondjes werden verzorgd en een speciale pap van meelworm met gemalen vlieg deed wonderen. Brave ging weer groeien en was uiteindelijk zo ver dat hij weer terug kon naar zijn eigen soortgenoten.

Hoe het verder met Brave afgelopen is zullen we wel nooit weten.

9 opmerkingen:

 1. Een spannend verhaal met een open einde, maar mooi!
  En ik geloof er in dat ik Brave wel een keer met hoge snelheid over zie vliegen ;-)
  Groet
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. even een korte nood vanuit het ´veldhospitaal´ van Brave:na nog een weekje goed bijvoederen gaat hij als het goed is vandaag aan zijn lange,lange reis beginnen.
  Er zat een klein ´gaatje´ in zijn slagpennen vanwege zijn achterstand.dit is in een week tijd erg goed bijgetrokken.vanmiddag rond 14u is het zover!

  Vanavond een update......
  groetjes Jeanette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. excuus een korte NOOT dus ;)

   Verwijderen
  2. Hopelijk red hij het.
   Hier in Gouda zijn de gierzwaluwen allang vertrokken!

   Verwijderen
 3. Gisteren is Brave losgelaten.Het meisje van 11 die hem had gevonden was er ook bij.Bij de eerste poging geprobeerd vanaf haar schouder weg te vliegen.Maar ze was nog net wat te klein voor Brave.Toen hebben we hem zachtjes in de lucht ´gegooid´ en vloog hij meteen zoals het hoort eerst een stukje tegen de wind,en toen met een mooie draai met de wind mee :) Na ongeveer 6 proefrondjes over het veld ,vloog hij zuidwaarts.We hopen inderdaad dat hij het gaat redden en zijn soortgenootjes nog terugvindt....Het is nu erg stil geworden in de tuin waar hij logeerde.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De overgebleven meelwormen zijn aan de kipjes gevoerd,zijn logeerplek is schoongemaakt en hij is voor altijd in onze harten gesloten.Niet in het minst van het 11 jarig meisje Zoë met haar grote hart voor dieren en de natuur.Gelukkig heeft zij Brave zo snel gevonden en hem vol liefde verzorgd.Een kanjer van een natuurkind. We wensen Brave een goede reis en zijn blij dat hij hoog in de lucht is waar hij hoort,maar pinken ondertussen een klein traantje weg...Brave kleine vriend:het ga je goed!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vraag me nog regelmatig af hoe het Brave vergaan zou zijn...rondom huis ondertussen wel (voor het eerst) een kleine gierzwaluwgroep...zou het Brave zijn met zijn vriendjes?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...