zondag 11 september 2011

Dierenpark Emmen: sprankelend jong

Dierenpark Emmen bouwt aan haar toekomst. Traditie wordt ingewisseld voor een nieuw concept. Maar tegelijkertijd gaat het leven volgens een vast patroon door. En als altijd zijn het ook nu weer de jonge dieren die de meeste aandacht trekken.
Stokstaartje - Dierenpark Emmen
Twee baby stokstaartjes komen vandaag voor het eerst naar buiten. Dicht op elkaar gekropen proberen ze moed te putten uit elkaars aanwezigheid. Het duistere hol is ingewisseld voor een omgeving die bijna pijn doet aan je ogen. Licht, vol van beweging en vreemde vormen.
Colobusaap - Dierenpark Emmen
Voor een jonge Colobusaap is alles een spannende uitdaging. Zich verstoppend achter een steen en dan bovenop moeder springen blijft leuk. En dan ritselt er nu natuurlijk ook van alles. Een afgevallen blad, een kever die passeert, grote vraag blijft waar je het eerst naar moet kijken.Rode Reuzenkangoeroe - Dierenpark EmmenDe jonge RodeReuzenkangoeroe weet inmiddels dat je het leven moet aangaan door gewoon een statement te maken. Hier ben ik, kom maar op! Maar tegelijkertijd is het ook allemaal nog heel bijzonder, zijn oogjes vliegen alle kanten op om maar niets te missen.
Zo ver is  het nog lang niet voor de pas geboren Witgezicht Oestiti in Americasa. Zorgvuldig afgeschermd van de boze buitenwereld kijkt ze voorzichtig om zich heen. Wat angstig van alle geluiden, krijsende Zonparkieten, pratende tweebenige wezens maar ook het grommende geruzie tussen haar oom en tante maken haar onzeker. Dichtbij is het in ieder geval lekker warm en de melkfles blijft altijd goed gevuld.
Witgezichtoestiti - Dierenpark Emmen
Atlasvlinder, rups Dierenpark Emmen


Jonge atlasvlinders moeten dit alles missen. Geen moeder om voor ze te zorgen, geen vader die op de uitkijk zit. Enig voordeel is dat ze letterlijk op hun dagelijks kostje geboren worden. Mond open en eten maar. En dat wordt dan ook wel heel letterlijk genomen. Vierentwintig uur knagen, slikken, verteren en poepen. Geregeld knapt de jonge vlinder dan ook uit haar vel, gelukkig is er dan meteen weer een nieuwe jas beschikbaar.

Dierenpark Emmen vernieuwd en blijft sprankelend jong.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...