zaterdag 16 april 2011

Barking gekko's – Namibië 12 april 2011


Doringboom, campiung Sesriem, Namibië
Alweer onder een doringboom zit ik nu mijn verhaal te schrijven. Een halve maan geeft wat licht op de rode zandvlakte van Sesriem Camping. Krekelgeluiden en gebrom van een generator behoren inmiddels tot de standaard geluiden. Na de eenzame rust van Duwisib valt het gepraat van de buren op. En dan een hard tikkend geluid. Steentjes die tegen elkaar slaan, De Barking Gekko! Voor ons een herinnering aan Gemsbok Nationaal Park in Zuid-Afrika. Het is een kenmerkende hagedis van droge zandduinen.

Duwisib - Maltahöhe, Namibië
De regen van gister heeft de weg van Duwisib naar Sesriem niet onberoerd gelaten. Het gaat net zonder 4WD maar de blubber zit tot halverwege het dak gekleefd. Asfalt is er nauwelijks te zien. Alleen in Maltahöhe ligt een zwart lint van enkele honderden meters.

Namib Nauklufr, weg naar Sesriem
Na enig gezoek, en met betaling van een forse commissie lukt het om bij de “Pappot” geld te pinnen om ons slurpende monster tevreden te houden. Vanaf deze plaats wordt de weg gevarieerder. Passen, tafelbergen en scherp geslepen toppen volgen op een natte vlakte met allerlei poelen. Smits- en Diadeemplevieren, Roodsnaveltalingen en Vechtarenden zorgen voor nog meer afleiding. En het mooiste waren de Stokstaartjes! Helaas zonder foto moment maar wel in hun kenmerkende recht opstaande houding.

Sesriem is ”the place to be” voor de serieuze toerist. Zware 4WD campers en personenwagens vullen de 20 campingplaatsjes. Startklaar om morgen het ochtendgloren op de Namib duinen te kunnen zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...