zaterdag 16 april 2011

Reuzen speeltuin met akkedissen – Namibië 7 april 2011


De Drentse reuzen Ellert en Brammert zijn lang geleden op vakantie geweest in Namibië. Schapen hoeden konden ze aan anderen overlaten maar hun geliefde tijdverdrijf is tot op de dag van vandaag zichtbaar. In plaats van graniet vonden ze dioriet. Slijpend en stapelend konden ze zich echt uitleven. Geen hunebedden maar echte steenkunst. Dat het er op deze Giants Playground soms wel erg jolig aan toe ging blijkt wel uit de gevaarlijk balancerende topstenen.
Zuidelijke rotsagame, Giants playground
Klipdas, Quiver Tree Forest, Keetsmanhoop
Dit magnifieke gebied ligt vijf kilometer ten noorden van het Quiver Tree forest en is eigendom van dezelfde boerenfamilie. Een parkeerplaats, vier bordjes en een geregeld verdwijnend pad is alles wat de bezoeker nodig heeft. Uiteindelijk blijkt een (vergeten) GPS hard nodig. Drooggevallen kreken lijken zoveel op paadjes dat de route onvindbaar wordt. De “Akkedissen” hebben hier echter geen last van. Deze zuidelijke rotsagames hebben genoeg aan één rots om te zonnen en te verdedigen tegen mogelijke rivalen. Dassies hebben meer rotsen nodig om zich thuis te voelen maar zijn net zo honkvast. Als decoratie kiezen ze voor het beschijten van alles wat lager ligt.

Quiver Tree Forest, Keetsmanhoop

Quiver Tree Forest, nest van Sociable Weaver (Mahaliwever)

Mahali wever

Bonte Baardvogel, Quiver Tree Forest

Bergtapuit, Quiver Tree Forest
Baviaanspin, Quiver Tree Forest

De temperatuur stijgt inmiddels tot boven de 30 graden en na twee ochtendwandelingen door het Kokerbomenwoud en de Reuzen Speeltuin is het goed rusten op de camping. Bergtapuiten, Mahali Wevers, Bonte Baardvogels en zelfs een enkele Slanke Mangoest zorgen voor het nodige vermaak
Quiver Tree Forest


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...