zaterdag 16 april 2011

Gechloreerde rotszwaluwen – Namibië 3 april 2011

Kalahari roodstaart
Vannacht is Namibië overgegaan op zomertijd. Een eerste nacht in de camper, onze gezellige groep en zeven uur wat in werkelijkheid zes uur is zorgt er voor dat we vroeg genoeg op zijn voor onze eerste Kudu's. Monteiro bestaat voor een groot deel uit niet ontgonnen heuvelland begroeid met boomsavanne. Zo groen als een Nederlandse zomerochtend is voor Namibische begrippen zeer bijzonder. Voor ons betekent het wel dat het echt zoeken is naar groot wild omdat deze nu overal voldoende voer kunnen vinden. Knalrode Burchell fiskalen zijn echter ook een mooie beloning op deze ochtendwandeling. Voor ons een feest van herkenning die ons terug laat denken aan eerdere reizen door Zuidelijk Afrika.

Monteiro, Windhoek
Monteiro is een ideale plaats om even rust nemen na een lange reis. Niet alleen vanwege de rust en de overweldigende Afrikaanse natuur maar ook vanwege een extra “verwen optie”. Bij je camper kun je 's ochtends en 's avonds een zeer betaalbare maaltijd laten bezorgen.. Voor slechts N$48 verschijnt er een traditoneel Afrikaans boerenontbijt onder je eigen afdakje. Cornflakes, boerenworst, gebakken ei, toast, jam en dat alles ruim begoten met koffie, thee en sap. Echt vakantie! En dit wordt nog versterkt met meer dan een halve dag genieten van vogels en vlinders op de camping. Inmiddels zijn we de enige tweebenige gasten. Het zwembad wordt gebruikt door Roodstaart spekvreters, een grappig tapuitje, en slobberende rotszwaluwen. Vanuit een duikvlucht raken ze met de ondersnavel net de waterspiegel. Genietend van een hap chloorwater schieten ze vervolgens weer hemelwaarts. Waarom dit water lekkerder is dan het niet gechloreerde kraanwater in de lekbakjes bleef een raadsel. Na een kortstondige onweersbui was er nog net even gelegenheid om het hele gebied rond te lopen. Af en toe wegduikend voor grijpgrage stekels van de “Wag 'n Bietjies's” en vooral genietend van nog meer vlinders en grote spinnen. Een Roodsnavelpatrijs laat zien dat niet alleen de Rotszwaluwen een bijzondere dag hebben. Vanuit een hoge boom laat deze grondvogel zijn doordringend gekrijs horen.
Gewone spekvreter, Monteiro, Windhoek
De dag wordt besloten met de komst van Johan, zijn hond en een heerlijk diner. Rijst, kip, pompoen , wortel en een kleine “squash”, afgesloten met muntijs en thee. Morgen zullen we deze verzorging missen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...