zondag 1 mei 2011

Damaraland - Namibië 18 april 2011

Damaraland
Een groen en vriendelijk heuvellandschap kenmerkt Damaraland in de regentijd. Langs de weg vrij lopende runderen met een zeboe-bult en een prachtig roodbruine kleur. Doffer gekleurd zijn de topless Himba dames die langs de weg toeristen proberen te verleiden foto's te maken of wat kleine huisvlijt te kopen. De Damara's verkopen vooral mineralen uit het vroegere mijnbouwgebied rond Uis.

Ochtendmist Namib woestijn, Swakopmund

Damaraland in zicht

Eupharbia damarensis
Na de laatste inkopen in Swakopmund, met o.a. het bijvullen van onze gasfles, trekken we noordwaarts langs de kust richting Henties Bay. Bad-en visplaats maar vooral toegangspoort naar de Skeleton Coast en Damaraland. Wij kiezen de kortste weg naar Khorixas en gaan weer dwars door de Namib woestijn. Kaal, leeg, verlaten en vooral mistig. Het is een opluchting weer de savanne in te rijden en  bomen te zien. Diepe sporen in de weg verraden dat ook hier de regentijd ongekend heftig heeft toegeslagen. Zonder gebruik van de 4WD is het echter ook te doen maar personenauto's komen we alleen tegen als verroeste karkassen.

Damaraland kent een grote autonomie. Land is niet verkaveld en in bezit van een dorpsgemeenchap. 
Ook de camping in Khorixas wordt met hulp van de overheid door de lokale gemeenschap beheerd. Uit eigen ervaring hebben we kunnen vaststellen dat het restaurant daarbij in goede handen is. Enige nadeel was de bereikbaarheid. Na ruim een half uur regen en onweer was de camping tijdelijk veranderd in een ondiep zwembad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...