zondag 1 mei 2011

Night drive – Namibië 25 april 2011


Kaapse Oehoe
 Duisternis ligt als een deken over de savanne. De motor van onze safaritruck zwijgt. Het met rood filter afgeschermde zoeklicht wordt door gids / chauffeur Sammie vakkundig rondgezwaaid. Tientallen ogen glinsteren ons plotseling tegemoet. Gnoes en impala's staan ons onrustig aan te kijken bij de Chodob bron. En dan zien wij het ook: twee jonge mannetjes leeuwen liggen aan de overkant van de poel. Zij zijn de baas en dat zal iedereen weten. Ze staan op, lopen onze kant op en laten dan hun zware gebrul horen. Zo laag en diep dat alles meetrilt. De elders jagende leeuwinnen weten nu ook dat dit, ondanks onze aanwezigheid, nog steeds hun gebied is.
Burchell zebra, Namutoni

Burchell zebra, Namutoni

Jonge giraffe, Namuoni

Wrattenzwijn, Namutoni

Blauwe gnoe, Namutoni

Impala, Namutoni

Luipaardschildpad

Grijze Loerie, Namutoni

Shikra, Namutoni

Gevlekt zandhoen, Namutoni
 Vanmorgen zijn we begonnen met de Dik-dik drive, net oostelijk van Namutoni. De kleine Damara dik-dik antiloopjes laten zich niet zien. Het lukt wel om eindelijk een kudu stier op de foto te krijgen. Uiteraard weg lopend maar toch herkenbaar aan de prachtige horens. Verder noordelijk trekkend komen we op de Andoni vlakte. Een grote grasvlakte midden in het Mopane bos en meest zuidelijke broedgebied van de Kroonkraanvogel. Helaas lukt het niet ze te vinden maar onze eerste Marabout van deze reis maakt veel  goed. Het blijft een bizarre vogel met zijn kale kop, rode keelzak en zwarte vleugels. Een deel van de vlakte én onze weg staat deels onder water. Een grote groep roodsnavel pijlstaarten zijn onze mede weggebruikers. Verbaasd over zo'n grote witte eend maken ze plaats voor ons “amfibievoertuig”.
Wegen zijn vaarwegen geworden, Etosha

De night drive wordt een mooie afsluiting van zes dagen Etosha. Twee Kaapse Oehoe's, gevlekte hyena's, een Kleine Genetkat en natuurlijk de ontmoeting met de twee leeuwen maken de, als altijd dure, excursie (N$600 (€ 60,-) p.p.) tot een onvergetelijke ervaring.

Zonsondergang, Namutoni

Gnoes weerspiegelt in het water bij de bron van Namutoni


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...